середу, 27 жовтня 2021 р.

"Гра в кальмара" - як захистити дітей

 

Отримала повідомлення на запит моєї думки, як спеціаліста в батьківсько-дитячих стосунках, щодо перегляду серіалу "Гра в кальмара".

          Бо, кажуть, британські психологи трохи в шоці від того, що відбувається з дітьми після перегляду.

          Скажу, як є. Ще не дивилася, і бажання поки що не виникало.

           Але ж, все одно, я вважаю, що батькам слід більше піклуватися про те, що дивляться діти в інтернеті.

          Також важливо приділяти більше часу для розмов з дитиною, щоб пояснювати максимально, що відбувається. Обговорювати різні моменти сюжету, хто б як поступив.

          Ще, є дисципліна. Без якої дітям важко.

            Як спеціаліст, я не розумію того, що дитина робить все, що їй заманеться та не відповідає за наслідки. Як це може бути. З 7 до 14 років, дитина навчається всьому, бо, провідною діяльністю в цьому віці є, як раз навчання. А як що, дитина не навчена, вона і буде робити все, що їй заманеться. А так не можна!

          Дитина хоче спробувати щось нове, і це нормально. Але ж, коли дитині один рік - це одне, а інше питання, коли 10, чи більше. Мозок розвивається до 21 року, це, як раз про мислення, яке треба допомагати дитині розвивати. І краще, коли батьки чи дорослі поруч, коли дитина здобуває новий досвід.

         Не можна, йти на поводу в дитини. Бажано пам'ятати, що це батькі відповідають за життя та безпеку дитини, а не навпаки! 
     
        Якщо, не можете домовитися з дитиною, пишіть, допоможу це зробити. Ставте питання в коментарях, відповім із задоволенням. 

Більше інформації за посиланням  https://www.facebook.com/viktoria.lobenok

1 коментар:

  Правила виховання дітей від А. Менегетті Кожна сім'я має свої принади, якщо не забувати, що перед дітьми стоять батьки. Хотілося б ...